Elokuviin

Aurinko paistoi kirkkaasti pilvettömältä taivaalta saaden helmikuisen lumipeitteen kiiltelemään satumaisesti. Stiina tassutteli Quzin ja Ruun kanssa Kissansilmän teatteria kohti. Hän oli kuullut miten Ruuta oli jäänyt harmittamaan se ettei hänen ja Nickin suunnittelema elokuvareissu koskaan toteutunut, joten Stiina oli luvannut vielä Ruun elokuviin, ja jostain syystä myös Quz oli hinkunut innokkaasti mukaan reissuun. Pojan vanhemmilla ei ollut mitään sitä vastaan että Stiina veisi tämänkin elokuviin, sillä Oililla ja Pontsulla oli kuulemma jotain romanttisia kahdenkeskisiä suunnitelmia. Pennut viilettivät edellä toisiaan jahdaten, mutta Stiina käveli ylväästi pystyssä kahdella takatassullaan. Vastiäkään täysikasvuisuuden saavuttanut naaraskissa halusi antaa itsestään sivistyneen vaikutelman kävelemällä kahdella tassulla, vaikka tasapainoa olikin välillä vaikea ylläpitää. Stiina leikitteli ajatuksella että hän olisi juuri kaatumaisillaan kun uljas kollikissa nappaisi hänet vahvoille käsivarsilleen, he rakastuisivat ja menisivät naimisiin, ja... Stiina pudisteli päätään, kaikki tämä ystävänpäivän ympärillä pyörivä romanttinen hömppä sai hänet joskus kuvittelemaan ihan kummia juttuja. Stiina nautti raikkaasta ulkoilmasta, oli hyvä päästä hetkeksi aikaa pakoon adoption vilskettä. Majailu adoptiossa tuntui entistä ankeammalta nykyään, kun hänen äitinsä ja paras kaveri Miisu olivat kummatkin muuttaneet uusiin koteihin saatuaan hoitajat. Tietysti Stiina oli iloinen läheistensä puolesta, mutta hänestä tuntui välillä että hänet oli kokonaan unohdettu kun Pia ja Miisu viettivät enemmän aikaa uusien hoitajiensa kanssa. Kävihän simssiliini välillä Stiinaa moikkaamassa, mutta naaraskissa epäili hänen tekevän sitä vain velvollisuuden tunnosta, kai tämä olisi hänet jo adoptoinut jos oikeasti välittäisi...

"Olitpa hidas", Ruu kommentoi kun Stiina saapui paljon pentuja myöhemmin teatterin ovelle. "Anteeksi, olin ajatuksissani. Oletteko te jo päättäneet minkä elokuvan haluaisitte katsoa?" Stiina uteli. Hän itse oli elokuvien suhteen kaikkiruokainen. "Ei ainakaan mitään prinsessaleffaa", Quz ilmoitti kantansa heti. "Eikä mitään liian romanttista hömppää", Ruu sanoi, joten Pieni merennoito, Sateinen päivä ja Rakkaustarina jäivät heti pois ehdokkaiden listalta. Lopulta liput päädyttiin ostamaan Peter Paniin. Stiina tarjosi lipputiskillä simssiliiniltä saamansa "3 ilmaista elokuvalippua" -tarjouslappusen ja sai kaikille liput. "Mitä leffaevääksi?" Ruu kysyi tähyillen irtokarkkihyllyjä kohti. Stiina katsoi pentuja pahoittelevasti, sillä hänellä ei ollut yhtään rahaa. "simssiliini sanoi että me saadaan ostaa mitä halutaan ja hän maksaa", Quz ilmoitti, ja pennut säntäsivät heti täyttämään namipussia sekamelskairtokarkeilla Stiinan hakiessa kolme orangeminilimua. Elokuvan alkuun oli vielä hetki aikaa, joten Ruu ja Quz päättivät kokeilla paikalla olevia pelikoneita. He ottivat tanssimattopelissä kaksintaistelun, ja kappaleen alettua kumpikin alkoi rummuttaa tassuillaan mattoa niin nopeasti kuin pystyi. Ruu oli todella ketterä liikkeissään, mutta hänellä ei ollut yhtä hyvä ajoituskyky kuin Quzilla, joten taistelu oli hyvin tasaväkistä. Kappaleen päätyttyä kissa lösähtivät maton vieressä olevaa kaidetta vasten lopen tuupuneina. Pistetaulu näytti 1498 - 1209 Ruun voitoksi. Tyttöpentu veti innoissaan voitontanssiaan Quzin vaatiessa uusintaottelua. "Ei enää ehdi, elokuva on alkamaisillaan", Stiina tiedotti ja pyysi pentuja mukaansa. Pennut ihmettelivät miten nopeasti aika olikaan tanssiessa hujahtanut.

Stiinalle elokuvissa käynti tuli jo vanhalla rutiinilla, mutta Quz ja Ruu eivät olleet aiemmin katsoneet elokuvia saati vierailleet teatterissa, joten ihmeteltävää riitti esiin vedettävistä penkeistä juomatelineisiin. "Mikä tuo on?" Quz kysyi osoittaen valkokangasta etutassullaan. "Siihen se elokuva heijastetaan, pöhkö!" Ruu kikatti Quzin kysymykselle. Quz painoi päänsä nolona alas ja piti katseen tiiviisti limulasissaan aina siihen asti että elokuva pyörähti käyntiin. Pennut seurasivat ihmeissään miten Peter Pan saapui hakemaan Leenaa ja muita lapsia ja miten he lensivät ilmojen halki salaperäiseen, mikäs se nyt olikaan, ai niin, Mikä-Mikä-Maahan. Elokuva sai kaikkien salissa olevien katsojien mielenkiinnon heräämään ja tunti hujahti hetkessä elokuvan vauhdikkaiden käänteiden parissa. "Pelkäsittekö Kapteeni Koukkua?" Stiina uteli pennuilta kolmikon poistuessa elokuvasalista. "Ei, Koukku oli just paras", Ruu kommentoi. "Jos saisitte tilaisuuden tahtoisitteko matkustaa Mikä-Mikä-Maahan?" Stiina jatkoi kyselyä. Hän voisi sitten täydentää elokuvapäiväkirjaansa myös pentujen kommenteilla. "Enpä tiedä... Minä ainakin haluan joskus kasvaa aikuiseksi ja perustaa perheen", Quz selitti. "Syvällistä. Juostaanko kilpaa hoitolalle?" Ruu ehdotti. "Menkää te vain edeltä", Stiina hymähti ja jäi seuraamaan pentujen menoa. Kun Ruun musta hännänpää oli kadonnut lumikinoksen taakse Stiinan katse kääntyi ilmoitustauluun, jossa luvattiin että Rakkaustarina-elokuva oli ystävänpäivän kunniaksi tämän viikon ajan katsottavissa maksutta. Vaikka Stiina oli vasta tullut edellisestä näytöksestä päätti hän suunnata katsomaan tätä ilmaiselokuvaa, kyllä hän jaksaisi maratoonata useammankin elokuvan putkeen! Irtokarkkipussissa oli vielä namusia sen verran jäljellä että leffaevästäkin riitti. Alkutekstien ilmestyessä valkokankaalle Stiina mietti hedelmänmakuista irtonamua imeskellessään, että romanttinen elokuva saisi hänet varmasti joko lempeälle mielelle tai sitten murehtimaan ikisinkkuuttaan.

Vanhempi Quz oli vähän nopeampi isompien askeleidensa takia, mutta hän hidasteli antaakseen Ruun voittaa. Saavuttuaan hoitolan pihalle kumpikin lösähti huohottaen makaamaan lumihankeen. "En jaksaisi vielä palata adoptioon.. Tehdäänkö vielä jotain yhdessä?" Ruu ehdotti. "Niinku mitä?" Quz kysäisi kiinnostuneena. Kyllä hän vietti mielellään aikaa Ruun kanssa. "Vaikka... lumisotaa!" Ruu kiljaisi ja antoi saman tien Quzille lumipesun. Quz kömpi jaloilleen yskien lunta pois suustaan. Ruu sai ehkä etumatkaa juostessaan karkuun, mutta tällä kertaa Quz ei aikonut antaa armoa vaan juoksi tyttöpennun kiinni ja kamppasi tämän lumikasaan. Pennut nauroivat, ja hetken mielijohteesta Quz tarttui Ruuta tassusta. "Ruu, minä... Minä tykkään sinusta", Quz henkäisi ihastuksensa julki. Ruu tuijotti Quzia silmät pyöreinä ja kiskaisi sitten tassunsa irti pojan otteesta. "Sinä olet mukava poika, mutta minusta meidän ei kannata aloittaa mitään juttua kun minä olen adoptiossa. Ei ole varmaa adoptoiko simssiliini minua, enkä halua kiintyä liikaa kehenkään jos yhteisestä tulevaisuudesta ei ole varmuutta", Ruu kertoi kantansa. "Entä jos sinut adoptoidaan?" Quz ei antanut periksi. "Sitten voimme harkita asiaa uudestaan. Minun pitää nyt mennä, pahuksen adoption rajalliset ulkoiluajat", Ruu tokaisi ja nousi ylös lumikasasta. Musta pentu lipaisi hennosti Quzin poskea ennen kuin kipitti tiehensä. Ele sai Quzin vatsan täyteen perhosia, ja hän päätti että simssiliini olisi PAKKO suostutella Ruun adoptoimiseen.

simssiliini oli paikalla Quzin palatessa huoneelleen. Hoitaja istui sohvalla syli täynnä pieniä paperiliuskoja ja mumisi ääneen numeroita kummallisessa järjestyksessä: "...10, 13, 14..." "Mitä sinä teet?" Quz kysyi ihmeissään loikatessaan sohvalla olevan keltaisen tyynyn päälle makoilemaan. "Tarkistan lottoon osallistuneiden hoitajien lottokuponkeja", simssiliini selitti. "Ai, osuiko meille päävoittoa?!" Quz uteli kiinnostuneena. Pennun suurin haave oli lottovoitto, minkä takia simssiliini oli saanut viimeisen vuoden aikana aina lottoon osallistuessa täyttää pennun vaatimuksesta useamman kupongin kerralla vaikka heillä ei muuten ollut ylimääräisille penneille tarvetta. "En tiedä vielä, en ole tarkistanut kuponkejamme. Oliko elokuvissa hauskaa?" simssiliini uteli. "Ihan jees, katsoimme Peter Panin", Quz selitti ja mietti miten ottaisi hoitajansa kanssa puheeksi toiveensa Ruun adoptoimisesta. Pennun harmiksi simssiliini käänsi kuitenkin puheenaiheen takaisin elokuvaan ja aloitti oman puhetulvansa: "Ai, olisitte kertoneet niin minäkin olisin voinut tulla! En ole katsonut sitä elokuvaa sitten lapsuusaikojen kun elokuva oli lainassa silloiselta kaveriltani. Haha, tiesitkös että tuolloin elokuvia katseltiin sellaisilta vanhanaikaisilta VHS-kaseteilta? Peter Pan olisi hauska nähdä taas pitkästä aikaa, sillä hänen puheensa on dubannut Jarkko Tamminen joka toimii myös Tintin äänenä. Minun pitäisikin perehdyttää teidät laatupiirrettyjen, kuten Tintin seikkailujen pariin! Minulla on kotona kaikki jaksot DVD:llä, joten voisimme joskus järjestää Tinttimaratonin, ja..." "Kuulostaa jännältä, mutta minulla olisi asiaa", Quz tokaisi väliin saadakseen hoitajansa hiljenemään hetkeksi. simssiliini vaikeni Quzin keskeytettyä hänet ja katsoi pentuja odottavasti. "Kun tuota... niinku..." yhtäkkiä asian kakistaminen tuntuikin tosi vaikealta. "Ruu on ollut allapäin kun hänellä ei ole enää kummia, niin mietin... Tulemme hyvin juttuun ja haluaisin että hän muuttaisi meille", Quz ilmoitti. "Vai sellaisia toiveita. Hmm, eiköhän se onnistu jossain vaiheessa vaikka sitten lähempänä kesää tai jotain", simssiliini lupasi. Pennun katse kirkastui ja tämä lähti hyppimään ympäri huonetta innostuksissaan. simssiliini katseli pennun menoa huvittuneena ennen kuin syventyi jälleen lottonumeroiden pariin.

---

Pätkä Oilin ja Pontsun romanttisesta illasta:
Kissapariskunta tallusti takaisin hoitolarakennukselle kyljet vastakkain. Kumpikin oli halunnut järjestää kumppanilleen yllätyksen, ja sen seurauksena ystävänpäivä oli ollut täynnä odottamattomia tilanteita. Ensin Oili johdatti Pontsun luistelemaan Naukukukkulan järvelle mukanaan termospullollinen höyryävää kaakaota. Pontsu oli puolestaan kantanut mukanaan lahjapakettia, jonka hän ojensi Oilille kaksikon lopetettua luistelun. Paketista paljastui yhteensopivat sormus, tiara ja kaulakoru, jotka Oili oli pukenut heti päälleen. Pontsu ei tietenkään ollut unohtanut vaimonsa laittautumisintoilua, joten paketissa oli myös ihana hajuvesipullo sekä pinkki käsilaukku, josta Oili saisi itselleen meikkipussin. "Voi kulta, eihän sinun olisi tarvinnut ostaa näin paljon lahjoja", Oili lausahti, mutta Pontsu näki kyllä tyttökissan silmistä että tämä tykkäsi olla huomion keskipisteenä ja saada paljon lahjoja. Ennen sisälle menoa Oili kääntyi katsomaan Pontsuun päin, eikä poikakisu voinut olla miettimättä miten hyvin uudet korut pukivat Oilia. "En haluaisi vielä palata huoneellemme", Oili vaikersi. Ei sillä etteikö simssiliinin ja Quzin seura olisi mieluisaa, mutta joskus sitä kaipasi kahdenkeskistä aikaa kumppaninsa kanssa. "Muistatko vuosi sitten sen yön ullakolla, kun me..." Pontsu lausahti äkkiä. "Muistan. Kutsuit minua varmaan kuukauden ajan ullakkoprinsessaksi kuin mikäkin Salkkareiden Romeo", Oili hymähti. "Tiedän että tykkäsit siitä nimityksestä", Pontsu sanoi silmää iskien. Oili virnisti ja lähti kiipeämään ullakolle johtavia tikkaita Pontsu vanavedessään.

Oilin mielipide päivästä: "Olipa ihanaa viettää kerrankin päivä kahdestaan kumppanin kanssa! Valitsin tarkoituksella luistelupaikaksi juuri Naukukukkulan järven, sillä samassa paikassa juhlistimme hääpäiväämme muutama vuosi sitten. <3"

Pontsun mielipide päivästä: "Minun olisi tehnyt mieli ostaa koko lahjakauppa tyhjäksi, sillä vaimoni ansaitsee vain parasta! Pidän minun ja Oilin perinteeksi tulleesta ystävänpäivän vieton päätöksestä, eheh.. "

Quzin mielipide päivästä: "Olipa kiva nähdä Ruuta kerrankin ilman että paikalla oli ylimääräisiä kummipentuja sun muita ja saimme olla rauhassa kahdestaan lähtiessämme elokuvista. Onneksi simssiliini lupasi harkita Ruun adoptoimista, en malta odottaa kesää!!"

Ruun mielipide päivästä: "Pääsinpäs elokuviin, en Nickin kanssa niin kuin alun perin oli tarkoitus mutta kumminkin. Hmm, en oikein tiedä mitä ajatella Quzin tunnustuksesta... Hän on mukava kaveri, mutta minulla ei välttämättä ole mitään kiirettä alkaa seurustelemaan, ainakaan näin nuorella iällä."

Stiinan mielipide päivästä: "Olipa mukavaa katsella paljon elokuvia! Leffojen tuijottelu vie mukavasti ajatukset pois murheista. Ehkä minun pitäisi tulla katsomaan elokuvia myös ystävänpäivänä jos alan ikävöidä liikaa Ragea..."

Kommentit