Kahvilareissu & lumilinna

simssiliini katseli huvittuneena kylpyammeessa istuvaa kolmea vaahtopalloa, jotka paljastuivat Oiliksi, Pontsuksi ja Quziksi pienen suihkutuksen jälkeen. "No niin, puhdasta tuli! Voitte nousta ammeesta", simsiiliini kehotti ja ojensi jokaiselle pyyhkeen. "Väsyttää vieläkin. Miksi sinä tulit repimään meidän ylös sängystä niin kamalan aikaisin?" Quz sanoi ja haukotteli leveästi. Poju oli selvästi perinyt unenlahjat isältään! simssiliinin olisi tehnyt mieli huomauttaa, ettei yhdeksältä ole todellakaan aikainen herätys, mutta mistäpä pentu olisi sen voinut tietää kun hän ei käynyt koulua mitä varten olisi tarvinnut nousta aikaisemmin. "Koska teidät piti pestä. On kohteliasta ylläpitää hyvää hygieniaa kun tapaa muita. Omassa huoneessanne saatte minun puolestani haista, mutta kun tavataan muuta hoitolan väkeä on teidän oltava edustuskunnossa", simssiliini selitti. simssiliini aikoi kissoineen lähteä tänään ryhmäkahville muutaman muun hoitajaporukan kanssa. Mukaan olivat lähdössä entuudestaan tutut Odessa ja Noora, ja kolmas osallistuja oli Ester, yksi uusimmista hoitajista, jota simssiliini ei tuntenut vielä kunnolla, mutta nytpä olisi oivallinen tilaisuus tutustua! Harjatessaan Pontsun pyyhekuivattua turkkia simssiliini kiinnitti huomiota vanhuskissan hengityksestä kuuluvaan pihinään, ja hoitaja pohti pitäisikö vanhuspariskunta käydä varmuudeksi rokotuttamassa eläinlääkärissä talven flunssa-aaltoa vastaan. Quzin puolesta ei ainakaan tarvinnut olla huolissaan, sillä nuori ja vetreä kissa oikein puhkui terveyttä ja hyvää oloa. Kun kaikkien turkit oli harjattu simssiliini alkoi keräillä pitkin kylppärin lattiaa levinneitä pesutarvikkeita. Yksi shampoopullo oli mennyt tyhjäksi, joten simssiliini heitti sen kylpyhuoneessa olevaan roskakoriin. "Pitäisikö meidän joskus pestä nämä pyyhkeet? Katso nyt, tässäkin on joku tahra", Oili huolehti ja näytti vaaleanpunaisessa pyyhkessään olevaa likakohtaa. "Hyvä huomio, voisimmekin laittaa pyykit heti pesuun", simssiliini tuumi ja viittoi kissoja tulemaan luokseen. "Tämä on pesukone", simssiliini selitti latoessaan pyykkejä koneeseen. Koneen vieressä olevassa korissa oli joitakin likapyykkejä, ja simssiliini päätti laittaa samaan satsiin myös osan niistä. "Nyt me pesemme värikästä kirjopyykkiä, joten valitaan pesuaine sen mukaan", simssiliini selitti ja näytti mihin lokeroon ainetta kaadettiin. "Sitten valitaan pesulämpötila ja oikea ohjelma - ja ta-daa!" simssiliini huudahti kun pyykit alkoivat pyöriä koneessa. Kissat kerääntyivät uteliaina katselemaan koneen työskentelyä. "Näyttää hauskalta, mikset pessyt meitäkin tuollaisessa pyörivässä karusellissa?" Quz tenttasi, ja simssiliinin oli pakko nauraa hassulle ajatukselle.

simssiliini oli tapansa mukaan aikataulusta myöhässä, ja hän saapui kissoineen sovitulle kohtauspaikalle hoitajien oleskelutilaan viimeisenä. "Tulittehan te viimein", Odessa huudahti huomattuaan simssiliinin porukan marssivan paikalle. "simssiliinin syy, se pakotti meidät kylpyyn", Quz ilmoitti. simssiliini antoi kissansa kommentin olla vaikka hänen olisikin tehnyt mieli huomauttaa, että jos simssiliini ei olisi herättänyt kissoja olisivat kaikki nukkuneet todennäköisesti pommiin. "Eiköhän sitten lähdetä", Ester ehdotti, ja porukka suuntasi yhdessä ovelle. Kadut olivat liukkaan jään peitossa, joten pystyssä pysyminen oli melkoinen haaste. Hurjapäisimpiä kissoja jää ei kuitenkaan pelottanut, ja Kinuski, Quz ja jopa vähän vanhemmat Mocca ja Rico innostuivat luisumaan jäätä pitkin vauhdikkaissa merkeissä. "Äiti, mekin halutaan", Nella ja Noki kinusivat Aamulta lupaa, mutta tämä kielsi pentuja. "Jäätte vielä isompien jalkoihin ja teihin voi sattua. Ei kannata mennä tuollaisiin hullutuksiin mukaan", Aamu ohjeisti Noen ja Nellan mököttäessä. "Saatte tulla isin reppuselkään, mutta auh, hei, yksi kerrallaan!" Gaku joutui pulaan lupauksensa kanssa kun pennut alkoivat yhtä aikaa kivuta hänen selkäänsä. "Minullakin oli tapana kantaa meidän poikaa reppuselässä, mutta nyt hän on jo niin iso etten enää jaksaisi", Pontsu kommentoi ehkä jopa hieman haikeana. Lapset kasvavat niin nopeasti. Porukan pienimmät Kettu ja Ava saivat myös kyydin, sillä he matkasivat hoitajiensa sylissä. Quzista oli hauskaa kirmailla jäällä yhdessä ystävien kanssa, mutta jossain kohtaa Mocca ja Rico eristäytyvät muista, ja rakastavaiset jatkoivat matkaa kahdestaan, jolloin myös Quz ja Kinuski jäivät kahden. Quz ei tiennyt mitä sanoa tytölle, sillä hän oli saanut tältä ystävänpäivälahjaksi suklaatikkarin. Oili oli tietysti ollut heti sitä mieltä että lahja oli merkki rakkaudentunnustuksesta, mutta Quz epäili asiaa. Saihan ystävänpäivänä muistaa ihan vain kaverimielessäkin, ja sitä paitsi Quz oli ihastunut Ruuhun. Toki Kinuskin kanssa oli aina hauskaa leikkiä, mutta ei Quz nähnyt hänet muuna kuin hyvänä kaverina. Quzin täytyi kyllä myöntää että Kinuski oli nätti tyttö, ja he olisivat samanikäisiäkin... "Sinulla on hassu ilme, mitä oikein mietit?" Kinuski kysäisi yhtäkkiä. "Ymmh, minä vain... muistelin sitä meidän avaruusmajaa ja piparipajassa ideastasi lähtenyttä suurta piparkakkutaloa. Jos suojasää jatkuu, voisimme rakentaa huomenna ulos lumilinnan", Quz keksi nopeasti jotain sanottavaa. "Hyvä idea! Sitten voisimme pyytää muita pentuja mukaamme leikkimään", Kinuski suunnitteli innoissaan. Quz huokaisi helpotuksesta saatuaan käännettyä keskustelun muuhun suuntaan kuin hänen äskeiset ajatuksensa.

Kahvilassa porukka jakautui useampaan pienryhmään juttuaiheiden mukaan. Hoitajien tylsät keskusteluaiheet pennien säästämisestä ja marketin vihannesten kilohinnasta eivät kiinnostaneet kissoja, jotenkin kukin haki eniten itseään kiinnostavaa seuraa muista kissoista. Oili, Aamu ja Mocca olivat pistäneet pystyyn mammakerhon, ja saman olivat tehneet myös kaikki porukan isät Rico, Pontsu ja Gaku. Vanhemmat kertoivat kokemuksiaan pentujen hoidosta, mistä oli erityisesti hyötyä porukan tuoreimmille vanhemmille Ricolle ja Moccalle. "Että oikein kolmoset, siinä on varmasti kova hoitaminen", Oili päivitteli. "Niin, mutta koko perhe auttaa", Mocca sanoi kiitollisena. Nuorimmaiset Kettu, Nella, Noki ja Ava jutustelivat keskenään pentujuttuja, ja Quz huomasi jääneensä taas kahden Kinuskin kanssa. Kaksikon välille laskeutui vähän vaivautunut hiljaisuus, ja hetken aikaa kumpikin keskittyi pelkästään ruokiinsa. Quz lusikoi mansikkajäätelöä suuhunsa, ja jostain syystä ajatukset palasivat jälleen Kinuskilta tulleeseen ystävänpäiväkirjeeseen. "Taas sinulla on tuo ilme. Voidaan me se lumilinna rakentaa tänäänkin jos et pysty mitään muuta miettimään", Kinuski virnisti. Quz naurahti hermostuneesti ja päätti sitten tarttua härkää sarvista. "Haluaisin kysyä siitä aiemmin lähettämästäsi lahjasta... Oletko ihastunut minuun?" Quz töksäytti. Tyttöpentu tuijotti Quzia hämmentyneenä. "Se lahja oli ihan kaverimielessä tarkoitettu. Ei sillä ettetkö olisi mukavaa seuraa, mutta en ole vielä miettinyt kumppaniasioitani", Kinuski selitti. "Ai, no hyvä tietää. Minä jo hetken kuvittelin ihan hassuja", Quz hymähti, ja kaksikko nauroi tilanteelle pienesti. "Täytyy kyllä sanoa että olen vähän pettynyt", Kinuski ilmoitti yhtäkkiä. Quz hätkähti, oliko Kinuskilla sittenkin tunteita häntä kohtaan? Tyttöpentu arvasi pojan ilmeestä mitä tämä ajatteli, joten hän jatkoi: "Pettynyt siitä, että sen ilmeesi takana olikin muuta kuin se lumilinna. Olisin niin kovasti halunnut päästä rakentamaan lumilinnan", Kinuski sanoi. "Haha, tietysti me voidaan rakentaa se lumilinna", Quz lupasi. "Sanoiko joku lumilinna?" toisten keskustelua kuunnellut Kettu huudahti. Kinuski selitti hänen ja Quzin suunnitelmista, ja useampikin kissa innoistui rakennusideasta niin paljon, että hoitajat päättivät yhteistuumin mennä kahvittelujen jälkeen rakentamaan kissojen kanssa suurta lumilinnaa.

Heti hoitolan pihalle päästyä kaikki alkoivat pyöritellä lumipalloja. Mukaan yhtyivät monet muutkin pihalla liikuskelemaan sattuneet kissat, ja lopulta rakentajia oli koossa jo melkoinen määrä! Kun pienimmät pennut eivät saaneet palloja enää liikkumaan tulivat aikuiset kissat jatkamaan niiden pyöritystä, ja lopuksi hoitajat pinosivat kissojen tekemät lumipallot. Hommaa jatkettiin niin kauan että jäätyneen lammen rantaan muodostui lopulta komea lumilinna, jota oli koristeltu ikkunoilla ja hauskasti kiemurtelevilla liukumäillä. Mocca keksi hakea kynttilöitä linnan oviaukolle, ja niiden pieni hehku oli kaunis hiljalleen hämärtyvässä illassa. Kaikilla oli niin hauskaa ettei kukaan olisi malttanut lopettaa leikkejä, mutta vähitellen hoitaja toisensa jälkeen kutsui kissoja kanssaan sisälle, halusivatpa ne sitä tai eivät. Quz sai kuitenkin luvan jäädä vielä hetkeksi aikaa ulos simssiliinin lähtiessä Pontsun ja Oilin kanssa edeltä sisälle. Quz vietti aikaa ystäviensä Kinuskin, Moccan, Nellan ja Aamun kanssa (miten Quzilla onkin näin paljon tyttökavereita? .-D), ja viisikko istui yhdessä linnan korkeimmista torneista. "Tiedättekö mitä? Tämä linna tarvitsee hallitsijan, ja minä voisin astua siihen tehtävään. Te voisitte sitten kutsua minua Qunkuksi ja palvoa minua", Quz ehdotti. Tytöt katsahtivat toisiaan ja kääntyivät sen jälkeen Quzia kohti huudahtaen yhteen ääneen: "Vain sinun unissasi!" Kinuski otti vauhtia ja tönäisi Quzin tornista lähtevää liukumäkea kohti, ja kaksikko laski iloisen kiljunnan saattelemana kiemuraisen mäen alas Mocca, Aamu ja Nella kintereillään. Kissat kikattivat niin kovaan ääneen että yksi hoitolan ikkunoista aukesi, ja joku äkäinen hoitaja valitti mölystä. "Ehkä meidän on parasta jo lopetella leikkejä tältä päivältä", Aamu totesi ja nappasi leveästi haukottelevan Nellan mukaansa Mocan kanssa. "Nähdään taas huomenna", Kinuski sanoi ja lähti häntä heiluen tepsuttamaan huonettaan kohti. Quzkin päätti palata sisälle, mitäpä hän yksinään ulkona edes tekisi.

Oilin mielipide päivästä: "Kahvilareissu oli virkistävä! Ei pelkästään kofeiinin takia, vaan tykkäsin käydä keskusteluja muiden äitikissojen kanssa ja jakaa kokemuksia pentujen hoivaamisesta. Hmm, ehkä minun pitäisi järjestää tyttöjenillan jatkoksi vaikkapa mammailtamat!"

Pontsun mielipide päivästä: "Jotenkin tämä kahvilareissu sai minut huomaamaan etten ole Quzin syntymän jälkeen juuri luonut uusia kaverisuhteita vaan olen ollut enemmän kotona perheen kanssa viimeiden vuoden ajan. Täytyisi vaan rohkeammin ottaa osaa tällaisiin tapahtumiin jatkossakin."

Quzin mielipide päivästä: "Hyvä kun saimme puhuttua Kinuskin kanssa kirje-epäselvyydet läpi, sen jälkeen oli taas ihanan rentoa viettää aikaa hänen kanssaan ja olen varma että tämä päivä syvensi ystävyyttämme. Kivaa kun sain nähdä myös muita kavereitani!"

Kommentit