Mouruposken 9-vuotissynttäri konsertti

simssiliini asteli reippain harppauksin hoitolarakennuksen ovesta sisään. Hän oli myöhässä, mikä ei tietenkään ollut uutta, mutta tänään aikatauluissa pysyminen olisi erityisen tärkeää, sillä Mouruposken synttäreiden kunniaksi järjestettävä konsertti vaatisi vielä valmisteluja. "Missä Quz on?" oli hoitajan ensimmäinen kysymys hänen kiskaistua huoneensa oven auki. "Shhh, ole hiljempaa", Oili hyssytteli ja osoitti sohvaa, missä Quz nukkui kosketinsoittimensa päällä. "Raukka on jännittänyt konserttia ja nukkunut huonosti viimeisen viikon, mutta nyt hän jollain ihmeellä näkyy väsähtäneen", Oili hymyili. "Okei, antaa hänen sitten nukkua vielä hetken aikaa", simssiliini hymähti ja laski käsissään olevat kantamukset oven oikealla puolella olevan pöydän päälle. "Mitä sinulla on siinä?" Oili kysyi uteliaana hypäten pöydälle tutkimaan simssiliinin tuomisia. "Tässä on lista kaikesta mitä pitää vielä tehdä ennen konserttia: Hoida Quz lavakuntoon, kuljeta MusiQuen CD-levyt keikkapaikalle, valvo kenraaliharjoituksia, päivystä lipputiskillä, suunnittele juhlapuhe Mouruposken 9-vuotissynttäreiden kunniaksi..." simssiliini alkoi luetella loputtomalta kuulostavaa listaa. "Oho, no tuossa riittääkin tekemistä. Jos yhtään helpottaa niin minä voin huolehtia siitä että Quz siistiytyy ennen esiintymistä, ja uskoisin saavani levykuljetuksetkin hoitumaan", Oili lupasi, ja simssiliini paijasi kissan päälakea kiitollisena. Sohvalta kuului yllättäen koskettimen nappulan ääni, mikä sai Quzin hereille. Kisu oli varmaankin painanut sitä unissaan. "Mitä tapahtui?" Quz ihmetteli ollessaan vielä aivan unenpöpperössä. "Sinä nukuit", Oili selitti. "Mitä, en kai? Ei minulla ole aikaa nukkua, täytyy harjoitella", Quz huudahti tomerasti. "Teillähän on tänään ennen konserttia vielä ne kenraaliharkat. Sitä paitsi olet harjoitellut viimeisten kuukausien aikana niin paljon että osaisit soittaa kappaleet vaikka unissasi", simssiliini vakuutteli. "Konserttiin valmistautumiseen kuuluu paljon muutakin kuin pelkkä soittaminen. Tarvitset tietysti upean esiintymisasun", Oili huomautti saaden Quzin mietteliääksi. "Tekemistä on paljon, joten eiköhän ryhdytä hommiin! Haluatteko jotain syötävää?" simssiliini kysyi. "Jännittää niin paljon etten kyllä pysty syömään mitään", Quz ilmoitti heti, eikä Oilikaan ollut nälkäinen, joten porukka pääsi saman tien hajaantumaan omiin puuhiinsa.

Aluksi Oili raahasi poikansa mukanaan kylpyhuoneeseen, sillä puhtaus olisi tärkeää kun aikoi astua lavalle yleisön eteen. Quz ei kyllä uskonut että katsojat näkisivät oliko korvat saippuoitu ihan joka kohdasta, mutta eihän siinä olisi mitään pahaakaa saapua lavalle suihkunraikkaana. Oili laski kylpyammeeseen vettä ja tuli hieromaan oikein ekstrapaljon shampoota poikansa turkkiin jotta tämä puhdistuisi perusteellisesti. "Äh, äiti, osaanhan minä itsekin peseytyä", Quz huomautti, mutta Oili ei ollut kuulevinaan koko kommenttia, ja lopulta Quz näki paremmaksi pitää suunsa kiinni ettei saisi vahingossa saippuavettä suuhunsa. Kaiken lotinan keskeltä Quz oli erottavinaan ovelta kuuluvan koputuksen. "Kuka siellä on?" Quz kummasteli. "Ei huolta, kutsuin Stiinan ja Ruun paikalle. He auttavat sinua kuljettamaan yhtyeenne levyt konserttipaikalle", Oili selitti. "Vai ei muka huolta, minullahan on kylpy kesken", Quz huudahti kauhistuneena. Ei tuntunut mukavalta ajatukselta että jotkut ulkopuoliset tulisivat pällistelemään hänen peseytymistään. "Suotta sinä häpeilet, peseytyminen on aivan normaali asia", Oili naureskeli rientäessään ovelle. "Taidamme olla etuajassa", Ruu hymähti nähdessään Quzin kurkkivan kylpyammeen laidan yli tulijoita. "Tai sitten Oili on vain hidas ollessaan liian huolellinen", Stiina hymähti. Ei ollut ensimmäinen kerta kun sisko jäi laittautumisen takia jälkeen aikataulusta. "Quz on kohta valmis", Oili vakuutteli ja alkoi suihkuttaa hoitoainejämiä poikansa turkista ja kehotti tätä sitten nousemaan ammeesta kuivattelemaan. Pyyhekuivattua turkkia oli helppo asetella, ja Oili hääri tovin Quzin ympärillä kampa tassussaan varmistaen ettei yksikään karva sojoittaisi väärään suuntaan. Vihdoin kaikki oli valmista, ja Oili kehotti kolmikkoa noutamaan levyt heidän huoneestaan. "Etkö sinä tule?" Stiina kummasteli. "Minulla on muuta tekemistä. Tavataan myöhemmin teatterilla", Oili vastasi. Muiden mentyä Oili totesi kylpyveden olevan vielä lämpöistä, joten hän voisi loikoilla hetken aikaa ammeessa. Kisu nappasi tassuunsa kynän ja suunnittelupaperia ja yritti parhaansa mukaan välttää musteen sotkeutumista vedessä.

simssiliini oli tehnyt levyistä varmuuden vuoksi muutaman ylimääräisen kopion siltä varalta että konserttiin tulisi ilmoitettua enemmän osallistujia, joten kannettavaa kyllä riitti. "Kiitos että tulitte avuksi", Quz kiitteli kolmikon kulkiessa teatteria kohti levykassit tassuissaan. "Eihän me muuten, mutta kun Oili lupasi että myönnät meille ilmaisen sisäänpääsyn konserttiin roudauspalkkioksi", Ruu virnisti. Perille päästyään kolmikko kohtasi Quzin bänditoverit teatterin aulassa. "Vihdoinkin sinä tulit! Päästään harjoittelemaan ettei tarvitse kuunnella tuota simssiliinin sönkötystä", Tiuku lausahti. Quz katsahti näyttämölle missä simssiliini seisoi tyhjän penkkirivin edessä suunnittelemassa avajaispuhetta tapahtumaa varten. Raukka sönkötti harjoitellessaankin vaikka paikalla ei ollut vielä edes yleisöä. "Saadaanko me tulla seuraamaan harjoituksia?" Ruu pyysi, mutta Quzin oli torjuttava ehdotus ja selitettävä, etteivät harjoitukset ole avoinna ulkopuolisille korville. "Noh, me tulemme takaisin sitten konsertin alkaessa", Stiina totesi kiskaisten Ruun mukaansa. Tyttöpentu loukkaantui hieman siitä ettei Quz antanut hänen jäädä ja tassuttelikin melko vastahakoisesti Stiinan perässä. Bändiläiset kipittivät lavalla odottavien soittimiensa luokse, ja Viivi hätisteli simssiliinin pois lavalta. "Puheesi kuulostaa upealta, et sinä tarvitse harjoittelua", Viivi väitti tyrkkiessään simssiliiniä sivummalle. Kissat kävivät lukuisissa harjoituksissa jo tutuksi tulleen keikan soittolistan ja esityksen vielä kertaalleen perusteellisesti läpi. Ensi-illan lähestyminen taisi vähän hermostuttaa Tiukua, ja raukalta pääsi välille ilmoille jokunen virhesointu, mistä tuli tietenkin sanomista. "Nyt ei ole sijaa tuollaisille virheille. Tämän illan esitys ei sovi amatööreille, vaan kaiken on mentävä täydellisesti", Quz räyhäsi. Viivi pisti rumpukapulat sivuun ja tassutti nuorten väliin. "Rauhoitu Quz, tiedät että teemme kaikki parhaamme. Yleisö tuskin erottaa musiikin joukosta pieniä virheitä", Viivi huomautti. "Mutta minä erotan", Quz puuskahti. "Jos herra jatkaa tuolla asenteella voipi käydä niin että hän jää lopulta yksin lavalle. Me olemme tiimi, ja meidän on puhallettava yhteen hiileen", Viivi kannusti. "N-niin. Ei se mitään Tiuku, tiedänhän minä ettet sinä tehnyt sitä tahallasi", Quz pahoitteli käytöstään, ja harjoitukset saatiin suoritettua loppuun.

Esityksen alkuun oli enää muutama minuutti, ja Quz ja Tiuku tähyilivät esiripun takaa vähitellen täyttyvää katsomoa. "Hui miten paljon väkeä, nyt jännittää!" tyttöpentu panikoi, jolloin Viivin täytyi taluttaa stressaava kisu rauhoittumaan. "Kaikki on hyvin. Hengitä syvään", Viivi ohjeisti. Quz arveli tyttöjen pärjäävän kahdestaan, joten hän kääntyi jatkamaan katsomotirkistelyä. Quz ilahtui tunnistaessaan eturivissä istuvat kaverinsa Ruun, Galileon, Kinuskin sekä Nellan, mukavaa että ystävät olivat tulleet seuraamaan hänen esitystään oikein aitiopaikoilta! Pari penkkiriviä taaempana Quz näki Stiinan, mutta Oilista ei ollut näkynyt jälkeäkään sitten aiemman kylpyhetken. Hetken aikaa Quz ehti jo pelätä ettei äiti tulisi katsomaan hänen esitystään, mutta siinä samassa Oili säntäsi paikalle kannatellen tassussaan muovikassia. "Piuh, ehdinpäs ajoissa", Oili huohotti päästyään Quzin luokse. "Mitä sinulla on siinä?" Quz uteli Oilin kumotessa pussin sisällön maahan. "Sinun esiintymisvaatteesi tietenkin!" Oili touhusi ja alkoi pukea vaatteita poikansa päälle, sillä esitys alkaisi aivan kohta. Puheensorina vaimeni katsomossa valojen sammuttua jättäen ainoastaan lavan valoisaksi. Kissat valmistautuivat jo kiljumaan, mutta kaikkien harmiksi bändi ei saapunutkaan vielä lavalle, vaan ensin olisi vuorossa simssiliinin laatima juhlapuhe. "Hyvät kuulijat; arvoisat hoitajat ja suloiset kissimirrit. Olemme kokoontuneet tänään juhlistamaan Kissahoitola Mouruposken yhdeksän vuotta kestänyttä taipaletta. Mukaan on mahtunut monenlaista käänteitä ja kommelluksia, ja ennen kaikkea paljon kerhäystä ja puskemista. Olettepa sitten olleet mukana aivan alusta asti tai liittyneet äskettäin, olen iloinen että olette täällä juuri nyt. Pidemmittä puheitta siirrytäänkin tämän juhlapäivän pääohjelmanumeroon... Tässä tulevat Quz, Viivi ja Tiuku, eli MusiQue!"

Quz astui lavalle reippaasti saaden eturivissä olevat tyttökissat kiljumaan ja kuolaamaan. Quzin silmillä olivat coolit aurinkolasit, ja hän oli pukeutunut tummaan nahkaliiviin joka oli samaa sävyä kissan etutassuissa olevien nahkakynsikkäiden kanssa. Päässä komeili kultainen kruunu, joka säihkyi lavavalojen osuessa siihen. Quz käveli lavan etuosaan ja veti mikin huulilleen ensimmäisen kappaleen sointujen kajahtaessa ilmoille. Bändi oli valinnut menevän kappaleen alkuun tunnelman nostattajaksi, mutta jostain syystä yleisö tuntui villiintyvän pelkästä Quzin näkemisestä. Yleisön kannustava ja energinen fiilis tarttui Quziinkin, ja kisu oli hyppiä itsensä uuvuksiin jo ensimmäisen kappaleen kohdalla. "Wau mikä meininki!" Quz henkäisi mikkiin musiikkikohdan aikana, minkä seurauksena yleisö kiljui entistä äänekkäämmin. Ainoastaan Ruu seisoi eturivissä tassut puuskassa. Musiikissa ei ollut moittimista, ja kisu hytkyikin kevyesti biisin tahdissa, mutta hän ei liiemmin välittänyt Quzin teeskennellystä lavapersoonasta. Mikä tuo asukin oli olevinaan kruunuineen kaikkineen, todella naurettavaa ja ylimielistä! Vaikka muut tyttökissat tuntuivat olevan tästä kaikesta aivan hurmioissaan oli Ruun silmissä Quz suloisimmillaan silloin kun tämä punastui ujostellessaan tai kiepsautti hännänpäänsä nenänsä eteen ollessaan päivätorkuilla. Tämä lavalla esiintyvä kissa ei muistuttanut yhtään sitä Quzia jonka Ruu tunsi. Sentään Ruu otti kädet pois puuskasta ja yhtyi aplodeihin ensimmäisen kappaleen päätyttyä. Seuraavaan kappaleeseen sisältyi pianon soittoa, joten Quz riensi pianon luokse ja yksi lavavalo suunnattiin valaisemaan Quzia. Esitys ei jäänytkään pelkäksi istuskeluksi, sillä kesken kappaleen Quz kiipesi tanssimaan pianon päälle, ja pojun riehakkaat liikkeet saivat yleisön entistä villimmäksi. Konsertti jatkui ja kappale toisensa jälkeen soitettiin. Paikannettuaan Ruun yleisön joukosta Quz yritit ottaa tähän katsekontaktia, ja poju yllättyi saadessaan tytöltä töykeän mulkaisun niin että oli seota sanoissaan. Musiikkikohdan alkaessa Quz katsoi Ruuta muodostaen huulillaan äänettömän "Mikä hätänä?" kysymyksen. Vastaukseksi tumma kisu osoitti tassullaan päälakean, jolloin Quz lopulta ymmärsi mistä kenkä puristi. Kappaleen päätyttyä Quz riisui aurinkolasit silmiltään ja heitti ne eturivissä olevia innokkaita kissoja kohti. Kahden tytön välille tuli kova nahistelu siitä kummalle lasit kuuluivat, ja Quz irvisti miettiessään lasien olevan pian kahtena kappaleena. Pian poju kuitenkin suoristi selkänsä ja katseli silmiään siristellen kirkkaiden valojen läpo yleisöä. "Tämä on ollut ikimuistoinen ilta. Nyt minun on kuitenkin aika luopua kruunustani. En halua esittää mitään kuningasta tämän seuraavan biisin aikana, sillä se kissa josta kappale kertoo on minua moninkerroin ylempänä ja valaisee pelkällä olemuksellaan paljon enemmän kuin nämä lavavalot yhteensä", Quz runoili. Kappale oli Quzin ensimmäinen itse sanoittama, ja vaikka se olikin vähän alkukantainen oli se Quzille itselleen erityisen tärkeä, sillä kappale kertoi hänen ihastuksestaan Ruusta; siitä miten rakkaus pistää pään täysin pyörälle ja miten ihanaa ja samalla kamalaa se tunne on. Ruun ei ollut vaikea tajuta kappaleen kertovan hänestä, ja ensimmäistä kertaa konsertin aikana kisun suupielille eksyi pieni hymynpoikanen. "♫ En tiedä miksi tunnen näin, aivan kuin koko maailma olisi väärinpäin. Aina kun tapaamme sinä ilkut ja pilkkaat minua, mutta juuri se saa minut haluamaan enemmän sinua. Tiedän, täs ei oo järkee, mut oot vaan mulle niin tärkee, ♫" Quz lauloi. Yleisö oli haltioissaan, sillä jokainen saattoi kuvitella Quzin osoittavansa sanansa juuri heille, mutta Quz piti koko kappaleen ajan katseensa tiiviisti kiinni Ruussa.

Kahden encore-kappaleen esittämisen jälkeen MusiQue liukui lavalta aploditulvan saattelemana takahuoneeseen. Bändiläiset halasivat ja onnittelivat toisiaan hienosta suorituksesta. He olivat uskaltautuneet lavalle ja kaikki oli mennyt täysin nappiin! Ruu, Oili ja Stiina saapuivat takahuoneeseen simssiliinin perässä. Hoitaja näpytteli parhaillaan jotakin kädessä kannattelemalla läppärillään eikä ehtinyt tulla onnittelemaan bändin jäseniä, mutta Oili syöksyi ensimmäisenä ylistämään loistavaa konserttia. "Se oli mahtavaa! Näytitte ja kuulostitte upealta", Oili hehkutti. Päästyään äidistä eroon Quz kääntyi Ruun puoleen ja uteli, mitä tämä oli pitänyt esityksestä. "Meno parani siinä vaiheessa kun poistit kruunusi", Ruu vastasi. "Jess, jeessh, jeeeeesssh!" simssiliini alkoi yhtäkkiä karjua, ja kaikki kääntyivät katsomaan ruutua tuijottavaa tyttöä. "Ette usko tätä! Laitoin konsetin ajaksi käyntiin livelähetyksen, ja Mau Machinen Steve kommentoi siihen näin: "Upeaa lavatyöskentelyä, haluamme tämän yhtyeen lämppäriksi seuraavalle kiertueellemme!"", simssiliini luki, ja Steven viestin sisältö sai bändin innostuneeksi. "Onko se totta? Haluaako Mau Machine esiintyä meidän kanssa!?" "Onnistukoo se?" kissat huusivat kysymyksiä yhtä aikaa. "Katsotaan mitä voimme tehdä. Minulla on vielä Mau Machinen konsertin jäljiltä heidän managerinsa yhteystiedot tallessa. Otan yhteyttä häneen ja kysyn sopisiko järjestely", simssiliini lupasi ja alkoi saman tien näpytellä vimmatusti sähköpostiviestiä. MusiQue oli tuskin toipunut esityksestä kun ilmassa oli jo uutta jännittämistä. Kukaan bändiläisistä ei osannut aavistaa yhden konsertin johtavan mahdollisuuteen päästä esiintymään maailmankuulun Mau Machinen kanssa!

Viikkoa myöhemmin Quz, Tiuku ja Viivi seisoivat kantamuksineen Mouruposken lentokentällä. simssiliini oli vienyt Quzin ennen matkalle lähtöä rokotettavaksi, ja Quz rapsutteli takajalallaan niskassa olevaa kutiavaa pistokohtaa. "Sääli ettette pääse mukaan", Quz harmitteli hyvästellessään hoitajaansa ja äitiään. "Tiedät hyvin että simssiliiniä tarvitaan hoitolalla. Ei hän voi poistua noin vain kolmeksi kuukaudeksi. Minä jään tänne pitämään häntä silmällä", Oili selitti halatessaan poikaansa. Kurkussa tuntui kova pala, mutta Quz sai pidettyä hyvästeistä aiheuvat kaiheuden kyyneleet kurissa. Quz oli hiukan harmissaan, sillä Ruu ei ollut saapunut hyvästelemään häntä. Tyttöpentu otti raskaasti sen että kaksikko joutuisi olemaan erossa toisistaan useamman kuukauden, ja ilmeisesti helpottaakseen tuskaansa Ruu ei tullut muiden mukana hyvästelemään lähtijöitä. Lentokentän kuulutukset kehottivat matkustajia siirtymään koneeseen, ja porukka lähti liikkeelle. Quz kulki bändinsä kanssa kohti lentokonetta, mutta kuullessaan nimeään kutsuttavan kisu seisahtui ja kääntyi katsomaan taakseen, jolloin hän näki Ruun kipittävän häntä kohti. "Tuletko, Quz?" Tiuku kysyi huomattuaan Quzin jääneen muista jälkeen. "Joo, menkää te edeltä", Quz kehotti. Poika tunsi hymyn leviävän suupielilleen kulkiessaan Ruuta kohti. "Luulin jo ettet tulisi", Quz henkäisi. "Ei minun aluksi pitänytkään, mutta arvelin ettei olisi reilua päästää sinua kiertueelle ilman hyvästelyhalia", Ruu sanoi ja rutisti Quzia tiukasti. Kaksikko roikkui toisissaan hetken aikaa, ja ennen kuin he irrottautuivat Ruu kuiskasi Quzin korvaan jymyuutiset: "simssiliini muuten adoptoi minut!" Quz jäi tuijottaman Ruuta suu auki. Hän oli odottanut Ruun muuttoa jo usean kuukauden ajan, ja nyt kun se viimein tapahtuisi lähtisi Quz pois Mouruposkesta ja kaksikko joutuisi taas olemaan erossa toisistaan, vieläpä aiempaa pidemmällä välimatkalla. Yhtäkkiä koko tuleva kiertue ei kiinnostanutkaan Quzia yhtään. "Sitten minäkin jään tänne", Quz ilmoitti päättäväisesti. "Älä nyt hulluja puhu! Olet haaveilluit maailmankiertueesta aina, ja tämä on elämäsi tilaisuus! Sitä paitsi en halua kantaa taakkaa siitä että vein sinulta unelmasi. Menehän nyt koneeseen, ei kolme kuukautta ole pitkä aika", Ruu yritti vakuutella sekä Quzille että itselleen, sillä ajatus siitä ettei toista näkisi useaan kuukauteen sai palan tytön kurkkuun. Raskain mielin Quz pakotti tassunsa kulkemaan lentokonetta kohti. Kisu istui vaitonaisena Viivin viereen eikä vaivautunut vastaamaan vanhuksen udellessa mikä Quzilla oli oikein kestänyt. Lentokone nousi ilmaan jättäen Mouruposken taakseen. Vähitellen lähdön haikeus vaihtui innostukseksi: Quzilla olisi edessä jännittävä kolme kuukautta kestävä kiertue, ja kotiin palatessa Ruu olisi häntä odottamassa. Tulevaisuus oli täynnä hienoja asioita!

Oilin mielipide päivästä: "Oi, minun poikani näytti upealta lavalla! Tietenkin suurin syy siihen oli tekemäni esiintymisvaatteet, innostuin nimittäin pääsiäisasujen jälkeen suunnittelemaan ja tekemään itse vaatteita!"

Quzin mielipide päivästä: "Eka esiintyminen yleisön edessä meni paremmin kuin osasin odottaa, ja nyt edessä on kiertue Mau Machinen kanssa, ah en malta odottaa! Edesmenneet musikaaliset isoisäni ovat minusta varmasti ylpeitä!"

Ruun mielipide päivästä: "Vähän harmi että Quz lähtee pois juuri kun simssiliini adoptoi minut, mutta kolme kuukautta menee varmasti nopeasti nyt kun meillä kummallakin on jännää tekemistä: minä totuttelen uuteen kotiini ja Quz valloittaa maailmaa."

Stiinan mielipide päivästä: "Vau, Mouruposki on pysynyt pitkään pystyssä! Juhlakonsertti oli näyttävä vaikka minä en ehkä ole niin tuollaisen mökämusiikin ystävä."

Kommentit