Muutto

simssiliinin poppoo kaipasi huonenaapureita elämäänsä, joten he päättivät muuttaa huoneeseen numero 12 päästäkseen lähemmäs muita hoitajia. Huoneen vaihtamisen yhteydessä simssiliini päätti itsekin muuttaa vakituisesti asumaan hoitolarakennukseen kissojensa kanssa. Hänellä kun ei ollut juuri nyt opiskelupaikkaa tai töitä, joten kissoille olisi hyvin aikaa + ylläpitotehtävätkin hoituisivat kätevämmin kun olisi aina paikan päällä. simssiliinin isä oli lupautunut kuskaamaan autolla paikalle simssiliinin vähän omaisuuden: matkaan oli tarttunut läppäri, tärkeimmät CD- ja DVD-levyt, konsolipelit sekä tietysti vaatteita. Ennen hoitolarakennukselle saapumista simssiliini poikkesi isänsä kanssa hautausmaalla, jonne Pontsu oli aiemmin keväällä haudattu. simssiliinin isä oli ollut Pontsun alkuperäinen hoitaja, mutta tämän erottua oli simssiliini ottanut pojun hoiviinsa. "Kauniita kukkia", isä kehaisi ihaillessaan hautakiven juureen laitettuja orvokki-istutuksia joiden yllä lenteli parhaillaan vaaleanpunainen perhonen. "Joo, Pontsun hyvä ystävä Viivi istutti ne keväällä", simssiliini selitti. Pian oli aika jatkaa matkaan, ja hetkeä myöhemmin simssiliinin isä parkkeerasi auton hoitolan pihaan. simssiliini nouti auton tavaratilasta kassinsa ja laski ne portaille. "Koitahan sitten pärjäillä täällä suuressa maailmassa. Ja tulethan sinä tietenkin joka ilta syömään perunapaistoksen?" isä varmisti ennen lähtöään. "Hehe, tietenkin", simssiliini lupasi. simssiliinistä oli hassua miten isä huolehti hänestä kuin lapsesta vaikka hän oli jo 26-vuotias. Heti auton kaahattua pois ulko-ovi lennähti auki, ja Noora asteli Ricon kanssa ulos. "Terve, tultiin muuttoavuksi. Toin mukanani vähän lisäjoukkoja", Noora tiedotti ja osoitti selkänsä takana olevia Odessaa ja Toukkaa. Paikalla olivat myös kissat Aamu, Noki ja Ivyrushia. "Oh, olette kaikki täällä!" simssiliini ilahtui. "Kuka se mies oli jonka kanssa juttelit?" Toukka uteli. "Isäni. Hän oli täällä aikoihaan hoitajana!" simssiliini tiedotti, jolloin kaikkien tyttöjen suut loksahtivat auki. "Mitä, ei kai se nyt niin ihmeellistä ole..?" simssiliini tokaisi. "Mahtuiko omaisuutesi oikeasti vain näihin kahteen laukkuun? Nooralla on niin paljon vaatteita että ne vievät ainakin viisi kassillista tilaa", Rico mutisi tiiraillen simssiliinin kantamuksia. "Rico, älä liioittele. Neljä ja puoli kassillista riittäisi", Noora sihahti kissalleen. "Mennään katsomaan ovatko kissat saaneet jo pakattua tavarat että päästään siirtämään niitä", simssiliini ehdotti, ja koko ryhmä marssi sisälle.

Muut hoitajat alkoivat katua suostumustaan muuttoavuksi ryhtymiseen nähtyään simssiliinin huoneessa olen tavarapaljouden. Aika paljon kamaa olikin kertynyt vuosien varrella. Oili ja Ruu olivat pakanneet kaikkien kolmen kissan henkilökohtaiset tavarat muuttolaatikoihin, mutta yhteistä rompetta oli vähän joka lähtöön. "Tässähän menee koko päivä, voidaanko vielä perua?" Ivyrushia ruikutti hoitajalleen, mutta tämä vaiensi kissan työntämällä tämän tassuihin muuttolaatikon. "Okei, ottakaa kaikki jotain mukaan niin aloitetaan", simssiliini ehdotti. Ruu ja Oili kantoivat omat tavaransa, paitsi Oilin nojatuolin kantajaksi lupautui Noora, ja Odessa tarttui puolestaan siniseen tuoliin. "Sinulla on varmaan ainakin viisi joulukuusta, mitä teet niin monella?" Noki ihmetteli. "Niitä nyt on kertynyt... Pitäisi varmaan viedä osa kellarin varastotilaan", simssiliini mietiskeli vaikka tuskin saisi sitä koskaan aikaiseksi. Vaikka he olivat keväämmällä karsineet vähän tavaroita kirppispöytää varten tuntui ylimääräistä tavaraa olevan silti vähän liikaakin. Kun kaikilla oli jotain kantamuksia lähdettiin kohti uutta huonetta, joka oli väreiltään sinisen sävyinen. "Hah, jotenkin huvittaa miten olen asunut värikkäissä huoneissa silloin kun minulla oli pelkkiä poikakissoja, ja nyt kun huoneeseen tulisi pojille sopivampi värimaisema on minulla pelkkiä tyttökissoja", simssiliini naureskeli. "Älä unohda Quzia", Ruu muistutti. Mahtaisi toinen yllättyä kun kiertueelta palatessa heillä olisi uusi huone! Muiden laskiessa kantamuksiaan simssiliinin huomion kiinnitti huoneessa oleva pelikonsoli. "Ooh, täytyy heti tarkistaa ovatko Wii-pelini yhteensopivia tämän kanssa", simssiliini intoili. "Eikö se voisi odottaa, meillä on muutto kesken jos muistat", Oili huomautti ja kiskoi hoitajan mukaansa.

Kymmenien edestakaisten käytävällä ravaamisten jälkeen kaikki tavarat oli viimein saatu siirrettyä. Vanha huone näytti autiolta; Olihan siellä vielä peruskalusteet tallella, mutta ei enää niitä tiettyjä tavaroita jotka olivat tehneet huoneesta juuri heille kodin. "Pitäisikö meidän tehdä tänne vielä loppusiivous? Sängyn alla on ainakin hirveästi villakoiria", Ruu huomautti. Kisu tuntui olevan erityisen herkkä liialle pölylle ja häntä alkoi ensimmäisenä aivastuttaa jos imuroinnista oli kulunut liian kauan. "Nääh, mitä suotta. Sitten kun tänne muuttaa joku väitetään vaan että huone on ollut niin kauan asumattomana että pölyä on kertynyt", simssiliini totesi kepeästi. Muuttopäivä oli ollut pitkä, eikä hänellä ollut juuri sillä hetkellä kiinnostusta puuttua edellisen huoneen puhtauteen vaikka Ruu ja Oili pudistelivat päitään heidän taakseen jättämälleen sotkulle. simssiliini sulki oven ja lukitsi sen avaimella. Täytyisi päivittää kirjanpitoon huoneen uusi status pikimmiten. Kolmikko suuntasi uudelle huoneelleen, missä kaikkien muuttolaatikoiden ympäröimänä kaikki apulaiset olivat istumassa. "Kiitos kaikille avusta! Ilman teitä olisimme siirrelleet tavaroita varmaankin yömyöhään asti", Oili kiitteli kaikkien puolesta ystävällisiä vapaaehtoisavustajia. "Kyllä jokin palkkio olisi paikallaan, esimerkiksi penn..." Ivyrushia mutisi hiljaa ennen kuin Toukka vaimensi hänet. "Ettehän sitten pidä kovaa melua myöhään? Pikkuiset Noki ja Ava tarvitsevat paljon unta", Odessa, toinen simssiliinin lähihuonenaapuri ilmoitti. "Öhm..." simssiliini äännähti, sillä hänellä itsellään oli ainakin paha tapa kukkua jalkeilla vielä puolenyön jälkeen. Hän ei kuitenkaan ehtinyt vastata kun Noki aloitti protestoinnin. "En minä ole enää mikään pieni, olen sitä paitsi vain puolen ikäpisteen päässä uudesta ikävaiheesta", Noki tiedotti. "Noki, olehan tottelevainen", Aamu sanoi pennulleen. "Kyllä, äiti", Noki nöyristyi. Hoitajalleen hän saattoi joskus sanoa vastaan, mutta äidin sana on laki. Pian kaikki alkoivat tehdä lähtöä. "Kiitos vielä! Voisinpa palkita teidät jotenkin, mitähän oikein keksisin..?", simssiliini pähkäili. "Meille riittää palkinnoksi se että pidät hoitolaa pystyssä", Noora huomautti hymyillen.

Oilin mielipide päivästä: "Vähän sääli muuttaa, sillä pidin paljon entisestä huoneesta ja sen keltaiset sävyt toivat mieleen Pontsun... simssiliini muuten mainitsi käyneensä tänään Pontsun haudalla, olisi saanut ottaa minutkin mukaan..."

Ruun mielipide päivästä: "Siistiä, uusi huone ja paljon uusia paikkoja tutkittavaksi! Ehdin majailla vanhassa huoneessa niin hetken aikaa etten jää sitä juuri kaipaamaan, ja muutto kävi osaltani aika helposti kun minulle ei ole kertynyt kamalaa määrää tavaraa."

Kommentit