Tanssiaiset

Istuin Eläinlääkärin odotustilan penkillä Pontsu sylissäni. Oili selasi viereisellä penkillä muotilehteä, ja Nick puolestaan hyräili jotakin minulle tuntematonta kappaletta ja pyörähteli itsekseen lattialla. Olin päättänyt tuoda koko seurueeni kynsienleikkaukseen Eläinlääkäriin, sillä tänään iltapäivällä olevissa tanssiaisissa pitkät kynnet saattaisivat naarmuttaa parkettia. Nickhän ei ollut tulossa tanssimaan, mutta kissa saisi nyt samaan aikaan kynsihoidon nuorempien kanssa. Halvemmaksi tietysti tulisi leikata kissojen kynnet itse, mutta olen niin laiska lyhentämään omia kynsiäni etten jaksaisi yhtään ylimääräistä vaivaa asian saralta. Sitä paitsi täällä tehtdään huolellisempaa ja asiantuntevampaa työtä, jolloin lopputuloksesta tulee parempi. "Sopisiko tämä meikki tanssiaisiin?" Oili kysäisi ja käänsi lehden minuun päin. Sylissäni köllivä Pontsukin kurkkasi Oilin osoittamalle aukeamalle ja totesi tytön näyttävän kauniilta ilman meikkiäkin. Oili punastui toisen sanoista mutta jupisi kuitenkin laittavansa ainakin pienen meikkikerroksen illaksi. Lopulta yksi sairaalan työntekijöistä kutsui meidät hoitohuoneeseen kynsienleikkuuta varten.

Kissat jaksoivat hypistellä lyhennettyjä kynsiään vielä huoneellemme saapumisen jälkeenkin. Nickillä ja Pontsulla oli meneillään leikkimielinen tappelu, nyt kun kynnet eivät aiheuttaneet niin suurta vahinkoa. Oili puolestaan puuhasteli yhä meikkiensä kanssa. "Onko kellään nälkä? Haluatteko syödä ennen tanssiaisia?" tiedustelin kissoilta. Jokainen antoi kieltävän vastauksen asian suhteen, joten päätin siirtyä seuraavaan vaiheeseen: kylvetykseen. Täytyihän tanssiaisiin mennä siistinä! Raahasin muhkeaa kylpyammetta huoneen keskustaan ja suostuttelin kissoja tulemaan pesulle. Oili tulikin tapansa mukaan paikalle nätisti, mutta poikia sai kutsua kahteen kertaan. "Aion mennä valmistautumaan Stiinan ja Miisun kanssa. He lupasivat meikata minut", Oili kertoi levittäessäni saippuaa kisun päälaelle. "Sopiihan se, kunhan ette jää pitämään mitään juoruilevaa marttakerhoa koko iltapäiväksi", lupasin. Nick osasi peseytyä isona kissana omatoimisesti, mutta Pontsua piti vielä auttaa vaikeisiin paikkoihin ylttämisessä.

"En vieläkään saata uskoa sitä että olen tänään todella menossa tanssiaisiin Pontsun kanssa", Oili huokaili. "Pyytäisipä joku poika minuakin ulos", Stiina huokaisi, vaikka kisu oli tietenkin iloinen siskonsa puolesta. Miisu asettui Oilin eteen puuterirasia kädessään valmiina aloittamaan meikkausoperaation, mutta Oili keskeytti hänet yhtäkkiä. "Tiedättekö, en ehkä haluakaan laittaa meikkiä", Oili sanoi yhtäkkiä. Stiinan ja Miisun leuat loksahtivat paikoiltaan ja Miisun tassuissa ollut puuterirasia putosi lattialle. Stiina käveli siskonsa eteen ja kokeili tassullaan tämän päälakea. "Ei tunnu kuumalta, mutta mahdatko nyt olla täysin terve? Puheet meikittömyydestä eivät tosiaankaan ole tapaistasi", Stiina huomautti. Hymyillen Oili kertoi mitä Pontsu oli aiemmin päivällä sanonut. "Pontsu todella välittää sinusta. Teistä tulee hyvä pari!" Miisu ihaili. "Ei me olla mikään pari... vielä", Oili väitti vastaan, vaikka kieltämättä ajatus aika ihanalta tuntuikin. Pia asteli uteliaana tyttöporukan luokse. "Saat tuoda sen pojan sitten tännekin näytille", kissa tokaisi äidilliseen sävyyn. "Äiti, kyllähän sinä Pontsun ennestään tunnet", Oili huomautti. Pia istahti maahan ja nuolaisi Oilin nenänpäätä. "Totta, mutta sinun poikaystävänäsi näen hänet nykyään eri tavalla. Haluan vain varmistaa että kaikki on kunnossa", Pia selitti. Keskustelu päättyi ovenkoputukseen, ja Stiina meni avaamaan huoneen oven, jonka takaa ilmestyi Pontsu. "Onko Oili jo valmis? simssiliini toivoo meidän menevän paikalle ennen tapahtuman alkua hoitamaan viimehetken valmisteluja", Pontsu selitti. "Olen minä", Oili ilmoitti ja kiiruhtikin Pontsun luokse. Anytimen kissat toivottivat kaksikolle hauskaa iltaa Oilin ja Pontsun sulkiessa ovea.

Tapahtuma ei vaatinut paljoa valmistelua. Riitti että oli pieni tanssitila ja sopiva musiikki. Olin jälleen pyytänyt edelliseltä liikunnanopettajaltani CD-levyn, jossa oli paritansseihin sopivaa musiikkia. Paikalle oli kärrätty myös piano Nickiä varten. Vaikka kisu ei tansseihin osallistunutkaan, olin antanut sen huolehtia musiikista tapahtuman ajan. Pyysin Pontsua ja Oilia asettumaan ovelle vastaanottamaan tapahtumaan osallistuvia kissapareja. Pontsu oli hiukan vaivaantuneenoloinen joutuessaan kättelemään paikalle saapuvaa väkeä, mutta reippaampi Oili loisti omassa osuudessaan. Paikalle saapui monia erilaisia pareja, jotka koostuivat pääosin adoption kissoista. Taisin nähdä vilaukselta paikalla myös Mantsun, joten ehkä joku hänenkin kissoistaan on täällä. Jotkut parit olivat hullunkurisia ilmestyksiä kokoeroineen, esimerkiksi Tanu joutui kävelemään kumarassa jotta tämän pari Ninni ylettyi pitämään poikakissan tassusta kiinni. Kun kaikki olivat saapuneet paikalle, päätin pitää tapahtuman avajaispuheen. Kapusin lavalle mikrofini kanssa ja esittelin illan ohjelmaa sekä tietenkin toivotin tapahtumaan saapuneet kisulit tervetulleiksi. "Ensimmäinen tanssimme on cicapo", tiedotin ja selitin nopeasti askeleet ja tanssin idean. "Ei haittaa jos tanssi ei suju heti täydellisesti, kunhan pidätte hauskaa! Muodostetaanpa seuraavaksi piiri, jossa pojat muodostavat sisä- ja tytöt ulkoreunan. Ottakaa myös tanssiote valmiiksi!" neuvoin innokkaasti. Kissat säntäilivät sinne tänne mutta lopulta alettiin olla ympyrän muodossa. "Khöhöm!" kuulin äkkiä takaani ja käännyttyäni huomasin Nepsun seisovan vieressäni. "Entäs minä ja Veeti? Me olemme molemmat poikia", Nepsu huomautti. Niinpä tosiaan, en ollut tajunnut ottaa huomioon näitä kahta. "Minä voin kyllä tanssia tyttöjen puolella", Veeti lupasi ja niin tilanne saatiin ratkaistua. Laitoin musiikin soimaan ja kissat alkoivat hytkyä piirissä. Tytöt suoriutuivat hyvin pyörähdyksestä parinvaihdon yhteydessä. "Miksi meillä piti olla pari tänne tullessa kun parit vaihtuivat nyt?" kuulin Kasun kummastelevan ääneen. Cicapomussiikki tuli päätökseensä, ja kissat kiittivät asiaankuuluvasti parejaan. Tällä kertaa puheenvuoro oli Nickillä. "Seuraavaksi leikimme seuraa johtajaa! Käykää jonoon ja ensimmäisenä oleva pari keksii liikkeet, joita muut matkivat", Nick selitti lyhyesti sääntöjä. Jonon ensimmäisiksi päätyivät Desiré ja Rob, ja kun Nick ryhtyi soittaa pianoa, kaksikko alkoi hyppiä ja pomppia rajuin elein, ja muut tekivät liikkeet perässä. Pian oli johtajaparin vaihdon aika, ja tällä kertaa mallia pääsivät näyttämään Ilma ja Kasu. Kasu käveli ylväänä nenä pystyssä ja Ilma tanssahteli pojan ympärillä. Joillakin oli naurussa pidättelemistä, mutta ainakin tunnelma oli hyvä. Katsahdin Pontsun ja Oilin sujuvaa liikehdintää ja hymyilin itsekseni. Kissani tulevat todella hyvin toimeen ja näiltä yhteistyö sujuu.

Ilta kului nopeasti, ja pian oli aika siirtyä viimeisen tanssin, valssin pariin. "Jokainen pari voi tanssahdella oman kokemuksensa mukaan! Jos perusaskelrytmi on hallussa, voitte kokeilla liikehtiä. Poikakissat vievät, joten katsokaa että ympärillä on tarpeeksi tilaa, sillä pienimmät kissat lattianrajassa voivat jäädä helposti huomaamatta", ohjeistin ennen tanssin alkua. Nick laittoi levyn päälle ja kissat alkoivat hytkyä valssin tahtiin. Muutaman parin meno oli aluksi hieman haparoivaa, mutta pian valssi alkoi sujua kaikilta. Oili ja Pontsu tanssahtelivat lähekkäin ja katsoivat toisiaan silmiin. He olivat niin toistensa lumoissa ettei Oili kiinnittänyt huomiota tekemiinsä virheisiin, ja musiikin loputtua tämä pari jäi yhä pyörähtelemään muiden lopettaessa tanssimisen. "Aww", muutama kissa huokaisi. Kun nämä viimein tajusivat lopettaa tanssin, kumartui Pontsu lipaisemaan hellästi Oilin poskea. Nuoren parin suhteen hiljainen eteneminen oli aina yhtä suloista seurattavaa.

Nickin mielipide päivästä: "Varmaan ensimmäinen kerta kun kynteni leikattiin, simssiliini pitää meistä niin tunnollisesti huolta... Kivaa että pääsin mukaan tapahtumaan musiikin merkeissä, vaikka olisin mielelläni osallistunut myös tansseihin."

Pontsun mielipide päivästä: "Oli ilo (oli on ilo takaperin .-D) huomata Oilin sittenkin kuunnelleen minua, kun hän ei tälläytynyt tällä kertaa paksun pakkelikerroksen alle. Oli ihanaa päästä tanssimaan hänen kanssaan, tämä tapahtuma todella lähensi meitä."

Oilin mielipide päivästä: "Pontsu on ihana. <23 <23 Tansseissa oli tosi kivaa! Minun täytyy päästä pian kertomaan illan tapahtumista bestiksilleni!"

Kommentit