Virpomassa & pääsiäispiknik

"Sinä lupasit, ei lupauksia saa rikkoa", Quz karjaisi päin hoitajansa naamaa. "Niinpä. Odotin niin kovasti että pääsisin maistamaan mämmijäätelöä", Oili huokaisi. simssiliini oli suunnitellut kissojensa kanssa hauskaa pääsiäispiknikiä sunnuntaille, mutta hänen täytyi perua retki osallistuakseen eduskuntavaalien äänestykseen. "Mennään sitten ensi viikolla piknikille", simssiliini yritti keksiä tilanteeseen ratkaisua. "Ei kun me halutaan mennä tänään. Ja kuitenkin peruisit sen taas jonkun samantapaisen äänestyksen vuoksi", Quz tiuskaisi. "Ei olisi ensimmäinen kerta. Unohdit meidät silloinkin kun sinulla oli sudokuriippuvuus tai kun ostit sen uuden tanssipelin ja pelasit vaan kaiket päivät sitä", Oili täydensi. "Ei huolta, eduskuntavaalit järjestetään vain joka neljäs vuosi, joten en ole karkaamassa äänestyksen takia minnekään lähiaikoina", simssiliini yritti vakuuttaa, mutta kissoja se ei sillä hetkellä paljoa lohduttanut. Huoneen ovelta kuuluva koputus keskeytti meneillään olleen kinastelun. simssiliini katsahti kissojaan ennen kuin meni avaamaan oven, jonka takaa paljastui lauma erikoisesti pukeutuneita kissanpentuja. "Hyvää pääsiäistä! Saako tulla virpomaan?" etummaisena ollut Nella kysyi kaikkien puolesta, ja simssiliini antoi tietenkin luvan, eihän noin somia pentuja olisi voinut käännyttää poiskaan. Nella laski kolmeen minkä jälkeen pentuseurue alkoi lausua virvontalorua yhteen ääneen värikkäästi koristeltuja vitsojaan heilutellen. "Vitsa sulle, palkka mulle!" pennut lopettivat ja ojensivat yhtä aikaa vitsansa simssiliinille. "Tietysti saatte palkkiot, odottaakaas", simssiliini touhusi rientäessään herkkukaapille. Karkkia, kakkupaloja ja muuta pientä hyvää saaneet virpojat kiittivät kohteliaasti herkuista ennen kuin lähtivät jatkamaan kierrostaan. "Tänään on tosiaan se virpomispäivä. Hei, mitä jos tekin menisitte virpomaan? Saisitte kivaa tekemistä siksi aikaa kun olen poissa", simssiliini keksi. Oili ja Quz katsahtivat toisiaan hieman epäilevästi, mutta lopulta kaksikko päätti suostua ehdotukseen. "Tarvitsette tietenkin asut, ja ulkoa pitää hakea pajunoksia, ja..." simssiliini alkoi suunnitella. "Joojoo, meillä on kyllä homma hallussa. Mene sinä vaan sinne äänestykseesi", Oili tyrkki hoitajaansa ovea kohti. "Okei, yritän poiketa täällä vielä illalla", simssiliini lupasi ennen poistumistaan.

Oili ja Quz päättivät aloittaa vitsojen koristelusta. Sillä välin kun Quz kävi hakemassa pajunoksia ulkoa kokosi Oili puuhakammarin kaikki askartelutarvikkeet esille vitsojen koristelua varten. Heidän seuraansa liittyi muutama muukin hoitolan kissa. Kaikki eivät edes aikoneet lähteä virpomaan, kunhan koristelivat vitsoja kivoiksi pääsiäiskoristeiksi. Yli tunnin kestäneen leikkaamisen ja liimaamisen jälkeen vitsoja oli tarpeeksi koossa, joten seuraava vaihe oli asujen tekeminen. Hoitolan ullakolta löytynyt vanha ompelukone ei ollut aivan parhaimmassa kunnossa, mutta muutaman lankasolmun ja katkenneen neulan jälkeen kummallakin oli asut valmiina. Quz pukeutui pörheäksi pääsiäistipuksi, ja Oili esitti puolestaan hienoa noitaa, tosin Quzin mielestä asu muistutti enemmän mummoa. Quz halusi käydä virpomassa kavereilleen, joten ensiksi käytiin Nooran, Toukan ja Odessan ovilla kolkuttamassa. Oili kävi tietenkin toivottamassa hyvät pääsiäiset äidilleen, mutta muut hänen kaverinsa olivat adoptiossa, joten heille ei pääsisi nyt virpomaan. Niinpä Oili jakoi loput vitsansa sattumalla valitsemille Esterille ja Linnulle.

"Saatiin niin paljon karkkia että se riittää vaikka vuodeksi", Quz intoili heidän saalistaan silmäillessä. Kummallisia nuo hoitajat kun suostuivat vaihtamaan herkut risuihin. "Hei, mitä jos järjestettäisi sittenkin se piknik tänään? Voisimme kutsua kavereitamme mukaan ja tarjoilun saamme näistä virpomisherkuista", Oili keksi, ja idea oli Quzistakin hyvä. Kuin mitkäkin häiriköt Oili ja Quz riensivät toistamiseen samoille oville kolkuttelemaan pyytääkseen kavereita piknikille. Mukaan lähtivät Miukuli, Aamu, Nella, Felix, Galileo, Kinuski, Pia, Ruu ja Stiina. Piknik päätettiin järjestää aurinkoisella koivikkokedolla, ja eväät levitettiin suuren kannon päälle. Eväitä oli aika vähän osallistujiin nähden, mutta kaikille riitti jotakin suuhunpantavaa. Syömisen jälkeen kaikki innostuivat leikkimään hippaa, ja kissat kirmailivat täyttä vauhtia koivujen välissä sännätessään toisiaan karkuun. Keväinen aurinko lämmitti sen verran että kissoille tuli nopeasti kuuma, ja jokainen ryhtyi tekemään hetken päästä omiaan. Oili loikoili Pian ja Stiinan seurassa, Felix katsoi Galileon perään pennun seuratessa maassa möyriviä muurahaisia, Kinuski opetti Ruulle ja Quzille korttipeliä mukaan ottamallaan korttipakalla, ja Aamu seurasi (vähän kauhulla) miten Nella ja Miukuli harjoittelivat puuhun kiipeämistä. Kaikilla oli niin hauska päivä että hoitolalle lähdettiin talsimaan vasta auringonlaskun värjätessä taivaan vaaleanpunaiseksi.

Hauskasta päivästä väsähtäneinä Quz ja Oili torkkuivat sängyllä simssiliinin saapuessa (kerrankin) lupauksensa mukaisesti illalla pikavisiitille. "No, voittiko sinun äänestämä ehdokas?" Oili uteli raottaessan laiskasti toista silmäluomeaan. "En tiedä, en enää muista ketä äänestin, mihin puolueeseen hän kuului tai mikä edes oli numero", simssiliini selitti, hänen tietämyksensä politiikasta oli varsin vähäinen. Oili ei vaivautunut vastaamaan mitään vaan sulki silmänsä uudelleen vaipuen saman tien takaisin uneen. Vaikka kissat eivät olleet nukkuessaan kovin kiinnostavaa seuraa jäi simssiliini silti hetkeksi aikaa kissojensa luokse. Silittäessään Oilia kisu alkoi kehrätä unissaan, mutta Quz käänsi selkänsä simssiliinin yrittäessä silittää häntä. "Sinulla on niin kauniit selkäraidat että mielelläni minä käytän aikaani näitä katsellen", simssiliini hymähti itsekseen. Nukkuvien kissojen katselulla oli niin ihanan rauhoittava vaikutus.

Oilin mielipide päivästä: "Vai mummoasu, sanonpahan vaan että Quzilla on oikeus mummotella minua vasta sitten kun siihen on aihetta (lapsenlapsia!). Onneksi piknik onnistui lopulta, vaikka jäin yhä kaipaamaan mämmijäätelöä..."

Quzin mielipide päivästä: "Halusin tipuasun Pontsua muistaakseni, sillä isä tykkäsi tipuista kun ne olivat pieniä ja keltaisia. *niisk* Piknik ystävien kesken oli kiva, Kinuski opetti minulle monta uutta korttipeliä!"

Kommentit